Mieke de Haan

Mieke de HaanAlgemeen fysiotherapeut 

Hallo, mijn naam is Mieke de Haan en ik ben in 2011 afgestudeerd als fysiotherapeut in Groningen.

Ik verdiep mij graag in het ontstaan en voortbestaan van chronische klachtenbeelden en ziekten, zoals Parkinson, CVA, dystrofie, MS, maar ook het ontstaan van klachten na een oncologisch traject. Het voorlichten, begeleiden en behandelen van deze uitgebreide cliënten groepen vind ik één van de grootste uitdagingen in mijn werk. Het is voor mij erg waardevol als ik samen met de cliënten diens kwaliteiten kan vinden, welke hij/zij vervolgens kan inzetten bij het revalidatie traject.

Daarnaast vind ik het erg belangrijk om samen met de cliënt te inventariseren welke factoren een rol spelen bij het ontstaan en bestaan van de klachten om daarna samen te werken aan de hulpvraag die er ligt. Ook richt ik me tijdens de behandeling op zelfredzaamheid, het zelf grip krijgen op de situatie en een stukje preventie. Op deze manier probeer ik het terugkomen van klachten of achteruitgang van klachten zoveel mogelijk te voorkomen.  Om dit in de behandeling te bereiken maak ik zoveel mogelijk gebruik van wetenschappelijke onderbouwing, maar ook van diverse oefenvormen die in de praktijk hun dienst hebben bewezen. Wanneer nodig werk ik samen met andere disciplines, zoals huisartsen en specialisten om het optimale resultaat te behalen.

Goed contact tussen cliënt en fysiotherapeut is van groot belang bij chronische klachtenbeelden. Ik werk graag in een vriendelijke en open sfeer met de cliënt. Vanaf juli 2016 werk ik bij Fysiotherapie Smith en ik kijk er naar uit om samen met u aan de slag te gaan in Garijp en Wergea.