Fysiotherapie-Smith-Medical-Taping

Zoals de naam zegt betreft deze methode een specifieke, vernieuwende manier van het aanbrengen van tape. De basis van het Medical taping concept werd gelegd in Japan en Korea. De achtergrond gedachte is dat spieren niet alleen nodig zijn voor beweging maar ook bepalend zijn voor bijvoorbeeld de bloed- en lymfecirculatie en de lichaamstemperatuur. Als spieren niet goed functioneren, kan dat dus een scala van klachten en aandoeningen geven.

Niet alleen voor spieren

Er zijn diverse elastische tapesoorten ontwikkeld die de spieren in hun functie kunnen ondersteunen, zonder daarbij de beweging te beperken. Door pijnlijke spieren op deze manier te behandelen wordt het lichaam geactiveerd om zichzelf te herstellen. Tijdens de ontwikkeling van deze taping methode bleek al snel dat het toepassingsgebied veel ruimer was dan alleen het behandelen van spieren.

Cure Tape

De gebruikte CureTape heeft een soort liftende werking op de opperhuid. Deze liftende werking van de Cure Tape geeft een onmiddellijke drukvermindering, waardoor de bloedcirculatie en de lymfeafvoer weer worden hersteld. De druk neemt af en de pijn vermindert direct. Automatisch kunt u dan meteen makkelijker bewegen.

Medical taping in onze praktijk

Onze fysiotherapeuten Gerrit en Janneke hebben zich extra verdiept in het medisch tapen door middel van het volgen van extra cursussen.