Wanneer u last heeft van oedeem kan een gespecialiseerde oedeemfysiotherapeut u behandelen. Binnen onze praktijk is dit Mieke de Haan. Oedeemfysiotherapie stimuleert de afvoer van vocht. Meer over de verschillende types en mogelijke oorzaken van oedeem leest u hier.

Verschillende therapieën

Omdat er verschillende types oedeem zijn bestaat de behandeling uit het vast stellen van een diagnose en een persoonlijk behandelplan. Tijdens de behandeling kunnen meerdere methodes ingezet worden, zoals bandages, tape, manuele lymfdrainage (massage), ademhalingstherapie en therapeutische elastische kousen. Vaak is ook oefentherapie onderdeel van de behandeling en geeft de oedeemfysiotherapeut u specifieke adviezen over huidverzorging of uw voedingspatroon. Waar nodig werkt ze samen met andere specialisten. Dit kan zijn een consulent van therapeutische elastische kousen, diëtist, oncoloog, chirurg of een psycholoog. Daarnaast heeft elk type oedeem een eigen aanpak. Wanneer u last heeft van lipoedeem is (h)erkenning van de aandoening bijvoorbeeld de eerste stap.

De oedeemfysiotherapeut

Mieke de Haan is gespecialiseerd in het behandelen van oedeem. Als oedeemfysiotherapeut richt ze zich tijdens de behandeling op zelfredzaamheid, het zelf grip krijgen op de situatie en preventie.

Contact

Vragen? Neem contact met ons op via het contactformulier, de mail of telefoon.