Als u de ziekte van Parkinson heeft zult u steeds meer moeite krijgen met dagelijkse bewegingen zoals lopen, opstaan en omrollen in bed. Fysiotherapie helpt u om zo lang mogelijk uw zelfstandigheid te behouden. Hiervoor bieden we u adviezen, behandeling en begeleiding. Indien nodig of door u gewenst betrekken we hierbij ook uw partner of mantelzorger.

Hoe kan fysiotherapie u helpen?

Als u Parkinson heeft is actief blijven bewegen van essentieel belang. Hiervoor zijn enkele redenen:

  • U heeft meer energie;
  • U voelt zich prettiger;
  • U vertraagt het proces dat u klachten veroorzaakt;
  • U leert om te gaan met veranderde lichaamsfuncties;
  • U verlaagt de kans op andere aandoeningen zoals hart- en vaatziekten, botontkalking en suikerziekte.

Onze aanpak

Uw begeleiding en behandeling gebeurt op individuele basis. Na een uitgebreid intakegesprek met onze ParkinsonNet fysiotherapeute, Mieke de Haan, volgt een persoonlijk behandelplan. Groepslessen kunnen daar, afhankelijk van de situatie en uw eigen wensen, een onderdeel van uitmaken. U traint dan met een kleine groep lotgenoten in de fitnessruimte van onze praktijk.

Aangesloten bij ParkinsonNet

ParkinsonNet is netwerk van zorgverleners die gespecialiseerd zijn in het behandelen van mensen met de ziekte van Parkinson. Neurologen, parkinsonverpleegkundigen, fysiotherapeuten, oefentherapeuten, logopedisten en ergotherapeuten zijn aangesloten bij dit netwerk. Wij zijn hierbij aangesloten en zijn gespecialiseerd in het behandelen van mensen met de ziekte van Parkinson.

Contact

Vragen? Neem contact met ons op via het contactformulier, de mail of telefoon.