Mogelijk heeft u zelf initiatief genomen om te starten met fysiotherapie of bent u doorverwezen door uw (huis-)arts. Na telefonisch contact staat uw eerste afspraak bij één van onze fysiotherapeuten gepland. Wat kunt u verwachten tijdens dit eerste bezoek en wat neemt u mee naar de praktijk?

Wat gebeurt er tijdens de eerste afspraak?

Een eerste afspraak duurt zo’n 30 minuten. De afspraak heeft u alleen met uw fysiotherapeut. We starten altijd met een intakegesprek van 10 à 15 minuten. Tijdens dit gesprek vragen we u naar uw klachten. We brengen in kaart of er specifieke handelingen, bewegingen of gewoontes zijn die uw klachten kunnen veroorzaken.

Na het intakegesprek doen we verder onderzoek. Tijdens dit onderzoek kijkt de fysiotherapeut naar uw bewegingen, voelt hij/zij of er spanning in uw lichaam zit en doet u onder begeleiding enkele oefeningen.

Op zoek naar een passende oplossing

Het doel van de eerste afspraak is om samen met u uw probleem in beeld te brengen en een oplossing te vinden die in uw leven past. Tijdens de eerste afspraak geeft de fysiotherapeut u advies om thuis en in uw dagelijks leven mee aan de slag te gaan. In de meeste gevallen kan de behandeling na de intake en onderzoek gelijk starten.

Wat neem ik mee?

Om uw inschrijving compleet te maken hebben we een geldig identiteitsbewijs van u nodig. Dit mag een paspoort, identiteitskaart of rijbewijs zijn.
Vanwege hygiëne maatregelen vragen we u een grote en een kleine handdoek mee te nemen naar uw afspraak.

Heeft u een vraag?

Heeft u voorafgaande aan uw eerste bezoek nog een andere vraag? Neemt u dan gerust contact met ons op.