Er zijn veel oorzaken van hand- en polsklachten. Denk aan een kneuzing na een val, slijtage of een peesontsteking. De hand- en pols zijn nauw met elkaar verbonden en zijn complex. Onze fysiotherapeut Gerry heeft zich gespecialiseerd in het behandelen van de hand, vingers en pols. In 2016 heeft zij de opleiding tot handtherapeut afgerond. Afhankelijk van de oorzaak van de pijnklachten en uw wensen stellen we een passend behandelplan op. 

Na een ongeluk

In het geval van een ongeluk richten we ons op het opnieuw gebruiken van de gehele hand, met dezelfde kracht en flexibiliteit als voor de beschadiging. De behandeling kan deels bestaan uit het aanmeten van een spalk of brace. Daardoor krijgen spieren en pezen rust om te herstellen. Wanneer u voor het herstellen van een breuk enkele weken gips heeft gedragen zijn de spieren daarna vaak zwakker. Handtherapie kan u helpen uw volledige kracht in uw hand weer terug te krijgen. Ook kan de fysiotherapeut de huid rondom het litteken behandelen middels massage.

Slijtage en ontstekingen

Wanneer er sprake is van slijtage richt de behandeling zich op het voorkomen van verdere slijtage en het omgaan met de bestaande klachten. De handtherapeut bekijkt ook uw dagelijkse leven met u mee, welke handelingen geven pijn? Kan het mogelijk op een andere manier waardoor de pijn afneemt? Zowel bij slijtage als bijvoorbeeld een peesontsteking kan u middels handtherapie de spieren in de hand trainen. Sterke banden en spieren kunnen nieuwe klachten helpen voorkomen.

Carpaal Tunnel Syndroom

Bij het Carpaal Tunnel Syndroom (CTS) krijgen zenuwen in de onderkant van de handpalm te weinig ruimte wat een tintelend gevoel geeft. Om de tinteling te verminderen kan de fysiotherapeut een brace op maat aanmeten. Daarnaast ontvangt u adviezen hoe u bij alledaagse bezigheden uw hand en pols kunt ontlasten om de druk te verminderen. Wanneer het niet verbetert kan de tunnel waar de pezen door heen lopen operatief breder gemaakt worden. Hiervoor heeft u een verwijzing nodig en dit gaat via de huisarts.

Contact

Vragen? Neem contact met ons op via het contactformulier, de mail of telefoon.