Opleiding Dierenfysiotherapie (hond & paard)

Sinds maart 2021 is Chris Smith bezig met de opleiding tot Dierfysiotherapeut. De verwachting is dat hij deze opleiding medio september/oktober 2023 afrond. Na het afronden van de opleiding is Chris erkend Dierenfysiotherapeut volgens de richtlijnen van de Nederlandse Vereniging van Fysiotherapie bij Dieren (NVFD).

In het kader van deze opleiding, is Chris op zoek naar paarden en honden die problemen hebben met het bewegingsapparaat. Bij paarden valt te denken aan kreupelheid in alle gradaties of bijvoorbeeld problemen tijdens het rijden. Bij honden zijn veranderingen in het gedrag (zoals niet meer in de auto willen springen of minder lang willen wandelen) vaak een teken dat er iets met het bewegingsapparaat aan de hand is.

Bij eventuele problemen zal er eerst onderzoek worden gedaan door Chris, naar aanleiding van dit onderzoek, stelt hij samen met de eigenaar een behandelplan op.

Er zijn aan het onderzoek en behandelplan geen kosten verbonden. Heeft u vragen of wilt u hierover meer informatie, dan kunt u contact opnemen met Chris via het contactformulier op onze site of via whatsapp 06-86829112.

Belangrijke informatie

Vanaf 2023 sluit Fysiotherapie Smith geen contract meer af met de volgende zorgverzekeraars:

  • Menzis (ook Hema en Anderzorg)
  • Zorg & Zekerheid

Zorgverzekeraars waar we al eerder geen contract mee hebben afgesloten zijn:

  • CZ/OHRA
  • Eucare/Aevitae/Caresq

Dit houdt in dat de behandeling niet vergoed wordt als u verzekerd bent bij deze verzekeraars. Afhankelijk van uw verzekering is het soms mogelijk dat u het bedrag (deels)vergoed krijgt door de zorgverzekeraar. Dit is afhankelijk van uw type polis. U doet er verstandig aan eerst bij uw zorgverzekering te informeren of uw behandeling wordt vergoed.