Speciaal voor mensen met diabetes mellitus type 2 is in samenwerking met een diëtist, diabetesverpleegkundige en huisartsen een beweegprogramma ontwikkeld. Heeft u klachten, wilt u graag iets doen maar weet u niet precies wat? Dan is het beweegprogramma wellicht iets voor u. Tijdens dit programma werkt u met persoonlijke doelen en begeleidt uw fysiotherapeut u op een verantwoorde manier naar een actievere leefstijl. Daarnaast zijn er scholingen gegeven door de diëtist en diabetesverpleegkundige waarbij u onder meer antwoord op vragen zoals: Hoe kan ik gezond eten met diabetes? Wat zijn meetwaardes en wat kan ik er zelf mee? Hoe beïnvloedt alcohol diabetes? Wat zijn feiten en wat fabels?

Inhoud programma

Het beweegprogramma vindt plaats in een groep van vier of vijf personen. Iedereen stelt zijn eigen doelen op waar hij/zij aan werkt. Drie maanden lang komt u twee keer per week naar onze praktijk in Garijp waar u onder begeleiding oefent. Tevens zijn in het beweegprogramma zes bijeenkomsten opgenomen met diëtisten en diabetesverpleegkundigen. Bij de start van het programma doen we enkele testen die we tussentijds en bij de afronding van het programma herhalen. Op die manier weet u precies welke resultaten u behaalt.

Beweegprogramma in onze praktijk

Onze fysiotherapeuten Chris en Gerry zijn gecertificeerd om het beweegprogramma Diabetes te mogen begeleiden. In onze praktijk begeleiden zij een groep middels deze methode. Bent u nieuwsgierig naar dit beweegprogramma? Neem dan gerust contact met ons op.