ClaudicatioNet is een netwerk van zorgverleners gespecialiseerd in de behandeling van patiënten met perifeer arterieel vaatlijden (PAV), hier valt Claudicatie Intermittens ook onder. ClaudicatioNet therapeuten bieden gesuperviseerde looptherapie (GLT) aan patiënten met PAV en onderscheiden zich door het begeleiden van patiënten in het verkrijgen en behouden van een gezonde leefstijl. Uitgebreid wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat Gesuperviseerde LoopTherapie (GLT) de eerste keus behandeling is voor patiënten met etalagebenen.

 

Inhoud looptherapie

Uw zorgverzekeraar vergoedt 37 behandelingen uit uw basisverzekering voor gesuperviseerde looptherapie door een ClaudicatioNet-fysiotherapeut. U heeft hiervoor wel een verwijzing nodig van uw huisarts of specialist. De looptherapie vormt een belangrijk onderdeel van uw therapie, maar er wordt ook veel aandacht besteedt aan uw algehele conditie, kracht en leefstijl.

ClaudicatioNet in onze praktijk

Onze collega Marrit heeft cursussen gevolgd en is lid van ClaudicatioNet. In onze praktijk begeleidt zij de mensen met etalagebenen. Wilt u er graag meer van weten? Neem dan contact met ons op.