ClaudicatioNet is een netwerk van zorgverleners gespecialiseerd in de behandeling van patiënten met etalagebenen, ook wel Claudicatio Intermittens genoemd.

Looptraining

De eerste keus behandeling bij etalagebenen is gesuperviseerde looptherapie en leefstijlbegeleiding. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat gesuperviseerde looptherapie (GLT) leidt tot een toename van pijnvrije loopafstand die vergelijkbaar is met de verbetering die behaald wordt middels een invasieve behandeling (‘dotter’ of bypass operatie). Daarnaast verbeterd de kwaliteit van leven en algemene conditie van patiënten door de actievere leefstijl.  Uw zorgverzekeraar vergoedt 37 behandelingen uit uw basisverzekering voor GLT door een ClaudicatioNet-fysiotherapeut. U heeft hiervoor wel een verwijzing nodig van uw huisarts of specialist.

Inhoud ClaudicatioNet

ClaudicatioNet is een netwerk van zorgverleners gespecialiseerd in de behandeling van patiënten met perifeer arterieel vaatlijden (PAV).  ClaudicatioNet therapeuten bieden gesuperviseerde looptherapie (GLT) aan patiënten met PAV en onderscheiden zich door het begeleiden van patiënten in het verkrijgen en behouden van een gezonde leefstijl. De kwaliteit van de behandeling wordt geborgd door een set aanvullende kwaliteitsvoorwaarden waaraan ClaudicatioNet therapeuten voldoen. Op deze manier is er voor elke patiënt met PAV in Nederland de beste, conservatieve zorg beschikbaar.

ClaudicatioNet in onze praktijk

Onze collega Marrit heeft cursussen gevolgd en is lid van ClaudicatioNet. In onze praktijk begeleidt zij de mensen met etalagebenen. Wilt u er graag meer van weten? Neem dan contact met ons op.

U kunt ook meer informatie inwinnen op www.claudicationet.nl