Fysiotherapie-Smith-Hardlooptraining

Een veelvoorkomende oorzaak van een hardloopblessure is simpelweg te hard van stapel lopen. Wanneer u meer van u lichaam vraagt dan het aan kan, gaat dat vaak in het begin nog goed. De klachten beginnen klein, maar wanneer u deze negeert kunt u langdurende blessures ontwikkelen. Denk bijvoorbeeld aan pijn in de hamstrings, scheenbeenvliesontsteking of peesschede ontsteking (pijn onder de hak).

Wat kunt u zelf doen?

Luister naar uw eigen lichaam en zorg voor een goede opbouw in uw training. Ook zijn goede schoenen van groot belang. Controleer regelmatig of uw schoenen nog voldoen en goed passen. Wanneer uw voetstand is veranderd, heeft u mogelijk zooltjes nodig om dit te corrigeren.

Wat kan fysiotherapie voor u betekenen?

Bij onze praktijk kunnen we u voorzien van adviezen ten aanzien van uw training en behandeling van de klachten. We kijken naar uw techniek tijdens het (hard)lopen. Mogelijke behandelingen zijn massage, (medical) taping of oefentherapie, bijvoorbeeld om de spieren te versterken.

Chris is jaarlijks aanwezig bij Loopclub Burgum en doet net als Gerry in onze praktijken de behandeling van hardloopblessures.