In tegenstelling tot wat de term beweert heeft een tenniselleboog allerlei oorzaken. Het betreft een overbelasting van de strekspieren van de onderarm. Denk hierbij aan de beweging van het gas geven bij motorrijden.

Een tenniselleboog ontstaat bij een herhalende beweging, bijvoorbeeld door veel, zwaar tillen. De pijn kan behoorlijk steken, langdurig aanwezig zijn en ook wanneer u de arm niet beweegt alsnog pijnlijk zijn. Er zijn specifieke testen om vast te stellen dat uw klachten veroorzaakt worden door een tenniselleboog. Bij het vermoeden van een tenniselleboog zullen we altijd eerst die testen afnemen alvorens een behandeling te starten.

Wat kunt u zelf doen?

Wat kan helpen is zorgen voor extra doorbloeding door het rekken van de spier. Houdt uw pijngrens goed in de gaten en forceer niets.

Hoe kan fysiotherapie u helpen?

Bij een tenniselleboog kijken we, behalve naar de elleboog, ook vaak naar de nek. Vanuit de nek lopen zenuwen naar de elleboog die mede de oorzaak kunnen zijn voor het ontwikkelen of behouden van een tenniselleboog.
De behandeling van een tenniselleboog kan onprettig zijn. We zoeken naar de pijnlijke punten waar we zorgen voor extra doorbloeding middels massage. Daardoor worden afvalstoffen afgevoerd en herstelt de spier. Deze methode, vaak gecombineerd met (medical) taping, levert veel positieve resultaten op.

Onze fysiotherapeut Chris heeft zich gespecialiseerd in het behandelen van een tenniselleboog.